Hoe kunt u huidveroudering tegen gaan?

 Huidveroudering tegen gaan
Met de juiste producten kunt u huidveroudering deels tegen gaan

Huidveroudering tegen gaan kan dat wel of is dat een fabel? Als het gaat om huidveroudering dan zien we zoveel verschillen tussen mensen.

Regelmatig zitten Twan en ik ons te verbazen over leeftijdsgenoten, bijvoorbeeld op televisie, die wij veel ouder schatten dan dat ze werkelijk zijn. Nou zijn wij ons ervan bewust dat wij er een gezonde leefstijl op nahouden en onze huid goed verzorgen. En dat wij het geluk hebben dat wij een mooie volle haarbos hebben met nauwelijks grijze haren. Maar er is toch echt een groot verschil tussen de ene en andere leeftijdsgenoot.

Verbaast u zich ook over de verschillen?

Misschien herkent u dit zelf ook wel, bijvoorbeeld bij een collega, of vriend/vriendin van de zelfde leeftijd. Raar is dat toch. De ene huid verouderd gewoon veel sneller dan de andere. Maar kunt u huidveroudering tegen gaan of is het genetisch bepaald?

60/40 Regel om huidverbetering tegen te gaan

Ja, deels wel. 60% van de huidveroudering is genetisch bepaald. Hadden uw ouders tot op late leeftijd weinig rimpels dan kan het goed zijn dat u hier ook pas op latere leeftijd mee te maken krijgt. Huidveroudering die genetisch bepaald is daar hebben wij geen invloed op. Dat is jammer.

Maar gelukkig blijft er nog 40% over. De overige 40% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door externe factoren. Denk hierbij aan zonschade, alcohol, roken, stress, verkeerde producten en luchtvervuiling. Als u deze opsomming zo leest dan kunt u zich wellicht indenken dat u aan deze factoren zeker iets kunt veranderen en hiermee huidveroudering kunt tegen gaan.

DNA schade beperken en huidveroudering tegen gaan

Vanaf ons 25ste levensjaar neemt de kwaliteit en de kwantiteit van onze collageen en elastine vezels af. Externe vrije radicalen zorgen voor schade in ons DNA. Gelukkig is er over het algemeen niets mis met het reparatie vermogen van onze huid. Maar mocht uw huid overbelast raken door vrije radicalen dat kan deze schade maar deels worden hersteld, waardoor er restschade in onze huid achterblijft. Met als gevolg een huid die verouderingstekenen als fijne lijntjes, rimpels, roodheden en pigmentverstoringen laat zien. Maar door de DNA schade te beperken kunt u er voor zorgen dat de restschade tot een minimum wordt beperkt.

Wat kunt u zelf doen om huidveroudering tegen te gaan?

Een belangrijke oorzaak van huidveroudering is UV-straling. Door uw huid te beschermen tegen de zon kunt u DNA schade beperken en hiermee huidveroudering tegen gaan. Daarnaast is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen inspanning en ontspanning zodat u uw stress niveau laag houdt. En een gezonde leefstijl met gezonde voeding, voldoende slaap en voldoende beweging werpt ook zijn vruchten af.  Ook stoppen met roken of gematigd alcohol gebruik heeft een positief effect op het vertragen van het verouderingsproces.

Huidveroudering tegen gaan door de juiste verzorgingsproducten?

En ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Maar door uw huid op de juiste manier te reinigen en te verzorgen helpt u uw huid ook om gezond te blijven en DNA schade te beperken. Het reinigen van uw gezicht zorgt ervoor dat u naast make-up, ook vuil dat gedurende de dag op uw huid terecht is gekomen van uw huid verwijdert. Daarnaast verwijdert het dode huidcellen en zorgt het ervoor dat verzorgingsproducten beter de huid binnen kunnen dringen. Hierdoor kunnen werkstoffen daadwerkelijk op de juiste plek in de huid terecht komen. En u activeert de doorbloeding en stimuleert u cel vernieuwing en collageen aanmaak.

Anti-oxidanten, gaan die huidveroudering tegen?

Door verzorgingsproducten te gebruiken met antioxidanten zorgt u ervoor dat uw huid extra beschermd is tegen vrije radicalen. Maar u kunt deze antioxidant ook nog extra aanvullen door ze op te eten. Bramen, frambozen en blauwe bessen zitten bomvol antioxidanten en bevatten daarnaast een laag suikergehalte. En ze zijn nog lekker ook. Ook Hyaluronzuur is een echte anti-aging topper! Door onze huid van vocht te voorzien wordt onze huid voller. En een vollere huid laat minder rimpeltjes zien. Alles over deze hydratatie booster leest u hier.

Bio Face Lifting behandeling

Daarnaast is het raadzaam om regelmatig een bezoek te brengen aan de schoonheidsspecialiste. Zij kan met de juiste behandelingen uw huid net dat extra steuntje in de rug geven. Bij Jody Schierboom Beauty & Skin Coach kunt u kiezen uit ruim aanbod aan verschillende anti-aging en huidverbeterende behandelingen. 

De Bio Face Lifting behandeling is favoriet. Deze ontgiftende en liftende behandeling verwijdert dode huidcellen, reinigt tot diep in de huid, laat afvalstoffen afvoeren via ons lymfevatenstelsels en en brengt zuurstof naar onze cellen. Het resultaat is een frisse teint, een goede doorbloeding, de huid voelt gelift en fijne lijntjes en rimpeltjes zijn vervaagt. Bent u benieuwd hoe deze behandeling in zijn werk gaat? Deynique Cosmetics heeft hier een hele duidelijk video over. Bekijk de informatie video hier.

Plan een afspraak bij schoonheidssalon Jody Schierboom | Beauty & Skin Coach

Bij schoonheidssalon Jody Schierboom | Beauty & Skin coach te Borculo voorzie ik u graag van het juiste advies. Neem gerust contact met mij op voor het maken van een gratis kennismakingsgesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top