Ontdek waarom hyaluronzuur zo populair is?

Hyaluronzuur tegen huidveroudering
De hoeveelheid aan hyaluron vermindert naarmate we ouder worden. Het gevolg rimpelvorming en minder vulling in de huid.

U wordt er mee overspoelt in de bladen en op televisie. U zou niet zonder hyaluronzuur op uw badkamer planchetje kunnen. Hyaluronzuur is een wonder middel en staat gerand voor huidverbetering en anti-aging. Bijna alle merken op de markt hebben meerdere crèmes en serums met hyaluronic acid (de Engels benaming) erin. Maar wat doet het nou eigenlijk en wat is het voor ingrediënt?

Suikermolecuul, een echt water-fanaat

Hyaluronzuur is een suikermolecuul dat dol is op water. Van nature is dit molecuul in veelvoud in ons lichaam aanwezig. Wij vinden het in ons bindweefsel, onze huid en ons zenuwweefsel. De natuurlijke vorm bindt zich aan onze collageenvezels en anderzijds bindt het zich aan vocht. Hierdoor ontstaat stevigheid in onze huid. Het is dus een bouwsteen van ons lichaam wat zorgt voor hydratatie en souplesse.

Wat doet het?

Hyaluronzuur kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht aan zich binden. Het is een echte spons. Maar het mooiste is dat het precies de juiste hoeveelheid vocht aantrekt. Dus een teveel aan vocht in de huid zal niet ontstaan door dit molecuul. Als er voldoende hyaluronzuur in onze huid aanwezig is dan is onze huid stevig en gevuld. Fijne lijntjes en rimpels zullen vervagen en het beschermlaagje van onze huid wordt versterkt. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend wat het ingrediënt uitermate geschikt maakt voor de acne gevoelige huid of huid met neiging tot rosacea.  

Hyaluronzuur vs. ouder worden?

Helaas is uit onderzoek gebleken dat de aanmaak van hyaluronzuur en collageen afneemt naar mate we ouder worden. Dit betekend dat onze huid souplesse, hydratatie en vulling verliest. Het gevolg is een slapper wordende huid, fijne lijntjes en rimpels en een huid die droog aanvoelt.

De oplossing

Gelukkig kunnen we hier wat aan doen. Door hyaluronzuur via onze dagelijkse verzorging onze huid in te sluizen kunnen wij het verouderingsproces van onze huid vertragen. Gebruikt uw al een serum of crème met hyaluronzuur?

Bij schoonheidssalon Jody Schierboom Beauty & Skin coach zijn verscheidende producten verrijkt met dit fantastische ingrediënt. Zo is het MaxXimas Explicit Hyaluron & Peptide serum van het merk Deynique Cosmetics een echte krachtpatser.

Bent u nou benieuwd naar dit product of een van de andere huidverbeterende producten? Neem dan contact met mij op via info@jsskincoach.nl of 06 826 928 75. Als uw Deynique specialist help ik u graag naar een stralende huid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top