Huidproblemen

Huidproblemen zoals een droge, slappe, rode, vale, vermoeide, onrustige of geïrriteerde huid. Allemaal kenmerken van een huid die niet optimaal functioneert en/of uit balans is. Deze huid verdient wat extra aandacht. Met de verzorgingsproducten van Deynique Cosmetics en lifestyle adviezen van Jody Schierboom | Beauty & Skin coach wordt jouw huid zichtbaar verbetert. Benieuwd wat jouw huid nodig heeft? Maak dan een afspraak voor een kennismaking/intake.

Een intake is nodig om huidproblemen te ontdekken

Droge huid

Een droge huid een van de veel voorkomende huidproblemen. Het kenmerkt zich aan een trekkerig gevoel gedurende de hele dag. Alleen door veelvuldig te smeren met een vette crème is dit gevoel wat te onderdrukken.

De oorzaak van een droge huid 

De oorzaak is een tekort aan lipiden. Dit zijn vetstoffen die een cementlaagje vormen tussen jouw cellen. Als er een tekort is aan deze lipiden dan wordt het cement kwetsbaar. Hierdoor kunnen ziekteverwekkers en andere schadelijke stoffen de huid binnendringen en schade aanrichten. Maar dat is niet het enige als er stoffen in kunnen dan kunnen er ook stoffen uit. Door een vermindert cement, ook wel huidbarrière genoemd, verdampt er teveel vocht uit onze huid. Het gevolg is een droge, trekkerige, strak aanvoelende huid.

Wat kun je doen tegen een droge huid?

Voor deze huid is het dan ook erg belangrijk om de vetstoffen in de huid aan te vullen om zo de huidbarrière te versterken en TEWL (Trans Epidermal Water Loss), ook wel vochtverlies genoemd, te verminderen. Maar met smeren met een vette crème ben je er nog niet. Jij wilt eigenlijk jouw huid aansturen om deze barrière op eigen kracht te versterken. Dit kan door de juiste verzorgingsproducten. Welke dat zijn dan kunnen wij tijdens een intake + huidanalyse bekijken.

Slappe huid

Onder de huidproblemen valt ook een ouder wordende huid. Een huid herstelt zichzelf steeds trager. Hierdoor ontstaan er langzaam maar zeker rimpel in het gelaat, op de hals en het decolleté.

Huidveroudering door hormonale veranderingen

Door een verandering in de hormoonhuishouding tijdens en na de menopauze wordt het herstellend vermogen van de huid nog sterker vertraagd. Jouw huid is minder in staat om collageen en elastine vezels aan de maken, die zorgen voor stevigheid en souplesse van de huid en de gelaatsspieren slinken en worden minder sterk. Diepere rimpels, een verslapte huid en vervanging van de gezichtscontouren zijn het gevolg. 

Ook mannen kunnen huidproblemen ervaren

Maar ook de mannenhuid krijgt op een zeker moment te maken met verouderingstekenen. Mannen die veel buiten werken stellen hun huid veel bloot aan verschillende weersomstandigheden het gevolg is een huid die slecht doorbloed is en verdikt is waardoor de huid er vaak grauw uit ziet. En couperose kan door alle weersveranderingen ook ontstaan op de huid. 

Airco en verwarming mede oorzaak van huidveroudering

Maar ook mannen en vrouwen die veel binnen werken in de airco en met de verwarming aan zullen merken dat hun huid snel droog en strak aanvoelt. Ook in dit geval kan couperose ontstaan. Door de huid opnieuw te activeren en de cellen te stimuleren zich sneller en beter te vernieuwen kunnen wij het verouderingsproces vertragen.

Wat kun je doen tegen huidproblemen als huidveroudering?

Met de juiste producten en ondersteunende behandelingen wordt uw huid geoptimaliseerd en zult u merken dat uw huid er beter uit gaan zien. Rimpels worden minder zichtbaar, de huid wordt strakker en de contouren worden weer meer zichtbaar. Ook de kleur van de huid zal verbeteren en de huid voelt weer comfortabel aan.

Geïrriteerde huid

Door verschillende factoren kan een huid ook geïrriteerd raken. Je kunt denken aan de UV-stralen van de zon maar, ook verkeerde huidverzorgingsproducten of verkeerde voeding kunnen triggers zijn voor de huid.

Disbalans in onze huidbarrière

Als onze huidbarrière niet optimaal werkt kunnen vrije radicalen onze huid binnen dringen. Ons afweersysteem reageert hier direct op. Er wordt meer bloed naar de huid gepompt en onze mestcellen zetten de aanmaak van histamine in werking. Het gevolg is een rode, gezwollen en gevoelige, vaak jeukende huid. Deze reactie is noodzakelijk om de vrije radicalen zo snel mogelijk onschadelijk te maken en af te voeren via ons bloed en onze lymfe.

Wat kun je doen tegen een geïrriteerde huid?

Heb jij last van een gevoelige, geïrriteerde huid dan is het raadzaam om uit te zoeken waar u op reageert. Dit kan door een allergie test via de huisarts. Vervolgens kunnen wij samen kijken naar de beste verzorgingsproducten en ondersteunende behandelingen voor jouw huid.

Pigmentvlekken

Melanine(pigment) is een stofje dat wordt aangemaakt om onze huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Een ontzettend belangrijke eigenschap. De hoeveelheid pigmentcellen zijn bij iedereen gelijk. De mate dat deze pigment, een bruine kleur, aanmaken is per persoon verschillend. 

Pigmentverstoringen door huidschade

Als onze pigmentcellen verstoord zijn door bijvoorbeeld zonschade of huidbeschadigingen dan kan het zijn dat er te veel pigment wordt aangemaakt. Hierdoor kan een pigment ophoping ontstaan. Deze pigmentophoping noemen we ook wel pigmentvlekken.

Pigmentverstoringen door een hormonale disbalans

Door een disbalans in de hormoonhuishouding, bijvoorbeeld bij zwangerschap of in de overgang kunnen er pigmentverstoringen optreden. Deze verstoringen trekken regelmatig uit zichzelf weer weg zodra de hormoonbalans weer op peil is. Maar soms blijft deze verstoring zichtbaar. Het is dan er belangrijk te onderzoeken of de hormonen wel weer in balans zijn. 

De behandeling van pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn moeilijk te behandelen. Het is allereerst afhankelijk de oorzaak van de verstoring. Is dit erfelijk bepaald, is het een beschadigde huid of is het hormonaal. Via een kennismaking kunnen wij uitzoeken wat de mogelijke oorzaak van de pigmentvlekken is en kunnen we een passend behandelplan voor u opstellen.

Scroll naar boven
Scroll naar top