Antioxidant OPC tot 20 maal sterker dan vitamine C

Antioxidant OPC geeft de rode kleur aan druiven

Dat druiven lekker zijn dat weet men al millennia. Ze worden als vers fruit gegeten, gedroogd en verwerkt in voedsel en er worden alcoholische en non-alcoholische dranken van gemaakt. Maar wist u dat ze door hun antioxidant werking ook goed zijn voor een gezonde huid?

In druiven producten, denk aan vruchten, pitten en bladeren, zit OPC (oligomere proanthocyanidinen). Het hoogste concentraat OPC vinden we in de pitten. OPC zijn stoffen die bescherming bieden aan de huid, ogen en bloedvaten. Het is namelijk een heel krachtig antioxidant.

Antioxidanten, wat doen ze nou eigenlijk?

Antioxidanten zijn stoffen die onze cellen en weefsels beschermen tegen oxidatie. Denk maar eens aan ijzer wat gaat roesten. Doordat ijzer reageert op zuurstof in de aanwezigheid van water, ontstaat er roest, dit noemt met oxidatie. In ons lichaam vinden ook oxidatiereacties plaats. Deze oxidatie maakt gezond weefsel en gezonde cellen kapot. Gelukkig heeft ons lichaam een systeem ontwikkeld wat ons lichaam hiertegen beschermd. Belangrijke vitaminen met een antioxidant werking zijn bijvoorbeeld Vitamine A, C en E. Echt vrije radicalen vangers

Vrije radicalen vangers

Externe agressies als zon, roken, stress, ongezonde leef een slaap gewoontes zorgen voor vrije radicalen in ons lichaam. Deze vrije radicalen zorgen voor oxidatieve stress in onze cellen en weefsels. Ze beschadigen deze als het ware. Gelukkig heeft ons lichaam dus een antioxidantsysteem dan de vrije radicalen vangt en onschadelijk maakt.

Maar op het moment dat ons lichaam overbelast word dan kunnen deze vrije radicalen schade aan onze cellen veroorzaken. Gevolgen hiervan zijn bijvoorbeeld een huid die stevigheid verliest, minder elastisch wordt, de huid barrière vermindert en/of ontstekingsreacties laat zien. En liggen huidproblemen zoals bij acne, couperose, rosacea en rimpels, pigmentverstoringen en huidverslapping op de loer. En dit resulteert dan in vroegtijdige veroudering. Antioxidanten zijn dus echte anti-aging toppers.

OPC als krachtig antioxidant

Die antioxidanten die willen we dus graag in grote getalen in ons lichaam en onze huid aanwezig hebben. Maar waarom dan perse OPC? OPC is als antioxidant tot 50 maal sterker dan vitamine E en tot 20 maal krachtiger dan vitamine C. Daarnaast is OPC in voedingsmiddelen meestal in combinatie met vitamine C te vinden. Dit omdat OPC de werking van het antioxidant vitamine C verbeterd en verlengt. Vitamine C is nodig voor een goede weerstand en zorgt voor voldoende energie. Daarnaast speelt het een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen. Zij zorgen dus deels voor de stevigheid van onze huid. Samen met het antioxidant OPC is de werking van vitamine C dus versterkt.

Antioxidanten beschermen het bindweefsel

OPC speelt dus een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen, omdat het de werking van vitamine C versterkt. Maar daarnaast heeft het ook een beschermende werking op de afbraak van elastine. Het zorgt dus het gezond houden van ons bindweefsel. Doordat OPC een positieve invloed heeft op onze collagene en elastine vezels zorgt het er voor dat ons verouderingsproces wordt vertraagt. De huid blijft langer soepel en elastisch. Het behoudt zijn vorm en voelt comfortabel aan. 

Oxidatie door externe factoren

Ons lichaam heeft dus een mooi antioxidantsysteem ontwikkeld waardoor het ons beschermd tegen oxidatie. Maar door externe agressies, denk aan zonneschade, roken, ongezond eten, weinig bewegen en weinig en/of slecht slapen wordt dit systeem overbelast. Door onze leefstijl aan te passen kunnen we al heel wat winst behalen. Wilt u graag weten wat u hier aan zou kunnen veranderen? Het beste recept voor een gezonde heb ik voor u uitgeschreven. U leest het in hier.

OPC supplementen

Naast dat u uw leefstijl kunt aanpassen om oxidatieve stress te verminderen, kunt u het lichaam ook verzien van een extra dosis antioxidanten. Door dagelijks OPC supplementen aan uw dagelijkse voeding toe te voegen geeft u uw lichaam net dat extra steuntje in de rug.

Voor wie is OPC geschikt

Iedereen. Er zijn geen contra-indicaties voor het gebruik van het antioxidant OPC. Iedereen zou daarom iedere dag een extra dosis OPC tot zich kunnen nemen om de cellen te beschermen tegen vrije radicalen die oxidatieve stress veroorzaken. Voor bepaalde groepen mensen, die veel worden blootgesteld aan vrije radicalen, is het zeker aan te raden om OPC te supplementen. Denk aan rokers, mensen met zon- of pollen allergie, stress, migraine en bij couperose.

Aanbevolen hoeveelheid

1 tot 3 capsules per dag is voldoende. Het resultaat zal niet direct meetbaar zijn maar op langer termijn zult u resultaat zien. OPC verkrijgbaar in concentraten is zeer veilig en er zijn geen noemenswaardige bijwerkingen bekend.

Waar koop ik OPC?

OPC is bij schoonheidssalon Jody Schierboom Beauty & Skin Coach verkrijgbaar. De schoonheidssalon voor anti-aging en huidverbetering voor Borculo en omgeving. Je besteld ze gemakkelijk via de webshop. Meer weten over OPC of over andere methoden om de huid te verbeteren en te beschermen? Neem dan contact op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top