5 tips om niet down te worden in de lockdown

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Daar zitten we dan in een tweede lockdown. Wie had dat gedacht. Maar toch moeten we er aan het eind van 2020 weer aan geloven. 

Om niet down te worden in deze lockdown heb ik een aantal tips voor jou, die jij makkelijk kan toepassen en jouw gaan helpen positief te blijven!

Tip 1# 
Start elke dag met een momentje voor jezelf. Neem bijvoorbeeld even extra de tijd voor jouw verzorgingsritueel, masseer je reiniging of je crème net iets langer in dan je normaal gesproken doet. Door deze aanraking komt het stofje oxytocine vrij wat ook wel het ‘geluks’ of ‘knuffel’ hormoon wordt genoemd. Zo begint je dag meteen een stuk vrolijker. 

Tip 2#
Laat jouw slobbertrui niet jouw nieuwe beste vriend worden. Maar trek je mooiste kleren en schoenen uit de kast. Door je mooi aan te kleden zal je merken dat je je onbewust een andere rol aan gaat nemen en je beter in je vel gaat voelen. Zo simpel kan het zijn!

Tip 3#
Blijf jouw lichaam voeden met gezond eten. Zorg dat je 80% gezond eet en 20% zondigt. Probeer zo min mogelijk voeding te eten met een hoge Glycemische Index (GI). Deze zorgen voor een piek in jouw bloedsuikerspiegel waardoor je even een energie boost krijgt, maar daarna een enorme suikerdip gaat ervaren. Niet echt goed voor een positive mind! Daarnaast is het zo dat als je te vaak producten eet met een hoge GI  je de kans op ontstekingen in jouw lichaam en ook in jouw huid vergroot. En dat wil je natuurlijk niet! Wat een huid vol puistjes zorgt nou niet echt voor een positief zelfbeeld.

Tip 4# 
Zorg voor structuur ik jouw dag. Door een planning te maken kun je heel makkelijk structuur in jouw dag aanbrengen. Dit helpt jouw om gefocust te blijven, tijd voor jezelf in te plannen en daadwerkelijk dingen af te maken. Door iedere dag rond het zelfde tijdstip op te staan, en rond de zelfde tijd naar bed te gaan zal je ook merken dat je meer energie overhoudt en daarmee lekkerder in je vel zit.

Tip 5#
Ga wandelen! Het is zo gemakkelijk om de hele dag binnen te blijven zitten. Maar je opsluiten in huis is niet goed voor jouw gemoedstoestand. Dit hou je geen weken vol. Jouw gedachten nemen de overhand en voor je het weet zit jij in de mineur. Als je gaat wandelen in de buitenlucht krijgt jouw hoofd rust en kun je jouw gedachten op een rijtje zetten. Daarnaast is er zoveel moois te zien en te horen als je in de natuur bent. Je zult er echt vernieuwde energie van krijgen en merken dat jouw gedachten veel positiever zijn geworden. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top